Beneficiile folosirii săpunului

Deoarece pielea noastră este bombardată zilnic cu corpuri străine (microscopice) si alte influiente etxeterne, cum ar fi soarele ars, vânturile uscate, vremea rece, bacteriile și murdăria, strămoșii noștri îndepărtați au învățat rapid că menținerea sănătății pielii este o modalitate de viață mai bună și mai lungă.

Pe măsură ce civilizația noastră a evoluat încet din epoca piatră în epoca modernă, avansările în tehnologie, chimie și medicină au permis apariția săpunului – produsul de curățare multiplă al pielii, hainelor și a zonelor în care trăim. Creat din nenumăratele variații de ingrediente, toate săpunurile au două componente principale - uleiuri sau grăsimi animale și soluție alcalină care permit procesul de saponificare (soda caustică de puritate cosmetic/farmaceutică).

În ultimii câteva mii de ani, procesul de creare a săpunului a cunoscut numeroase îmbunătățiri, în special prin adăugarea de aditivi naturali, de culoare și miros, dar în timpurile moderne, de asemenea, au apărut multe alte substanțe industriale noi,  care sporesc performanța săpunului în curățare și lubrifiere.

Existența primei materii prime pentru realizarea săpunului, care poate fi dovedită în izvoarele arheologice vechi de 4800 ani din vechiul Babilon, spune că săpunul a fost realizat din grăsimi animale și cenușă, acestea fiind fierte pentru a lua forma solidă.

Ponturi/sfaturi mai detaliate despre utilizarea săpunului au provenit din Egiptul antic cu mai bine de 3500 de ani în urmă, în care săpunurile și uleiurile aromatice nu au fost folosite doar pentru spălare, ci și ca tratament medical important pentru multe boli ale pielii și ale mușchilor.

Tradiția folosirii săpunurilor a continuat să trăiască în civilizația romană, unde mai multe cărți de instrucțiuni medicinale au arătat în mod clar că folosirea săpunului este benefică pentru sănătate și o viață îndelungată.

Din păcate, după căderea civilizației romane s-a renunțat la tradiția îngrijirii personale, a locuințelor și a igienei alimentare (cu excepția Asiei, unde igiena a rămas respectată și impusă de tradiție).

Acolo unde săpunul nu a fost folosit, a permis răspândirea multor boli mortale în întreaga Europă și a redus durata medie a vieții umane la doar 35 de ani.

Beneficiile săpunului au reușit în cele din urmă să convingă populația europeană largă în secolul al XVII-lea, iar de atunci tradiția de a menține o igienă personală ridicată a cunoscut o creștere constantă. Progresele în domeniul tehnologiei și științei au permis ca săpunurile să devină mai utile în curățarea organismului și au beneficiat de multe alte utilizări medicinale după trecerea timpului.

Din nefericire, introducerea de săpunuri și detergenți puternic industrializate și produse în masă a adus multe substanțe nesănătoase în săpunuri, care au avut potențialul de a provoca iritarea pielii și alte efecte nocive asupra corpului uman.

Pe măsură ce epoca produselor prietenoase din punct de vedere al mediului și a produselor naturale se mărește în jurul lumii, mulți producători internaționali de săpunuri solizi și lichizi încearcă să-și schimbe producția într-o direcție care să satisfacă toți clienții moderni care cer produse sigure, biodegradabile și ieftine.

 

Cu ajutorul medical benefic pentru organism, capacitatea de a ne curăța hainele și de a dezinfecta mediul înconjurător de bacterii și murdări dăunătoare, săpunul rămâne unul dintre cele mai utile și mai importante produse de igienă pe care le-a creat vreodată omenirea.

Pentru săpunuri de bună calitate vă recomandăm magazinul nostru online www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=sapun

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=sapun+solid

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=sapun+lichid