Avantajele prosopului de hârtie

Multi dintre noi, conștienți sau mai puțin conștienți de avantajele și beneficiile prosoapelor de bucătărie, cele din hârtie, am făcut alegerea de a le folosi  pe acestea, renunțând cu ușurință la cele din material textil.

Pentru că titlul articolul spune că avem anumite avantaje dacă le folosim, să parcugem textul și să le descoperim.

Avantajele prosopului de hârtie sunt:

1.       Sunt foarte versatile. La început ele au fost utilizate doar la bucătărie, însă fiind foarte ușor de utilizat, au început să fie folosite și în alte scopuri Cu siguranță atunci când mâncăm în living le avem pregătite lângă noi. În cazul când scăpăm ceva lichid pe masă, rupem din roă imediat un prosop și gata, lichidul dispare. Le folosim și pentru curățat praful de suprafață, firimiturile, pentru șters pe mâini etc. 

2.       Le găsim în diferite forme și dimensiuni. Datorită utilizării lor la scară mare, au devenit prin cerință adaptate diferitelor spații, având forme diferite. Practic le folosim în baie, bucătărie, mașină, spațiul de lucru.

3.       Sunt economice. Dacă înainte le găseam în role mici, azi le găsim în role mult mai mari, având și câteva sute de metri. Din experiență vă spun că de exemplu, această rolă  https://www.acomarket.ro/prosop-bucatarie-aco-150-m-2-straturi  m-a ajutat cam 3 luni, apelând în multe situații la prosoapele  de hârtie din rola achiziționată. Practic, îmi doream să îmi iau alta, doar pentru că nu se mai termina. Însă când stai să te gândești cât de economică este, îți dorești să nu se termine. Economisim bani.

4.       Sunt igienice. Față de suratele lor realizate din material textile, prosoapele de hârtie sunt mai igienice. Practic într-o anumită situație ne folosim de ele și le aruncăm. Nu le mai folosim precum le folosim pe cele din bumbac. Dacă în cele de bumbac se ascund tot felul de bacterii și reziduri, în cele de bucătărie eliminăm contactul cu ele prin aruncare.

5.       Economisim bani. Chiar dacă dăm să zicem în medie 10-15 lei pe o rolă mare care ne poate ține cel puțin 2-3 luni, economisim mult mai mult de atât. Economisim bani pentru că nu folosim detergent, apă și energie. Economisim efort si timp. E mult mai ușor să arunci prosopul de hârtie la coș și cu totul alt efort folosesti când trebuie să speli o serie de prosoape din bumbac.

Acestea ar fi în mare o serie de avantaje. Pentru prietenii nostril ecologiști, bineînțeles că putem enumera și dezavantaje, în primul rând de ordin ecologic: protejarea pădurilor, a naturii etc.

Însă în mare parte aceste prosoape nu sunt făcute din hârtie nouă rezultată din tăierea copacilor, ci tehlologia permite ca producția lor să fie făcută din hârtie reciclabilă, ceea ce în final ne transformă și pe noi în protector ai naturii.

Până la urmă fiecare suntem conștienți de ce facem și ce alegem pentru noi. Eu unul recomand cu încredere rolele de prosoape pentru bucatarie.

Pentru aceste role vă recomand și rolele noastre de bucătărie, pe magazinul nostru online www.acomarket.ro.

https://www.acomarket.ro/prosop-bucatarie-aco-150-m-2-straturi

https://www.acomarket.ro/prosop-bucatarie-aco-100m-2-straturi

https://www.acomarket.ro/prosop-jumbo-bucatarie-aco-alb-700-gr-2-straturi