Trucuri pentru un par sanatos

În timp ce genetica joacă un rol cheie, dieta, vremea, poluarea şi abordarea dvs. generală faţă de îngrijirea părului sunt toate esenţiale pentru a vă menţine sănătatea podoabei capilare. Aflaţi cum o dietă sănătoasă şi o îngrijire adecvată vă pot ţine capul sus deasupra restului oamenilor. 

 

1. Dieta bine aleasă

O dietă bine aleasă este un factor important în sănătatea părului şi a scalpului. Părul este alcătuit în principal din proteine, deci asiguraţi-vă că mâncaţi cel puţin 45 de grame de proteine zilnic. Sursele bune includ: carne slabă, carne de păsări de curte, peste, fasole, produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, ouă. Dietele cu proteine inadecvate pot avea ca rezultat părul slab, fragil şi pierderea părului.

2. Consumaţi alimente sau suplimente cu zinc

Deficitul de zinc poate determina ruperea părului. Mâncaţi următăorele alimente pentru un aport mai mare de zinc: legume, fructe, salată verde, seminţe de dovleac, susan, fructe de mare, iaurt, ciocolată neagră, linte, crap etc. Beţi multă apă curată şi filtrată. Un supliment de multivitamine sau zinc poate îmbunătăţi dieta. 

3. Consumul de Omega-3

Creşterea aportului de acizi graşi cu omega-3 vă poate stimula foliculii de păr şi glandele sebacee. În timp ce acest lucru nu v determina neapărat creşterea părului, în schimb poate îmbunătăţi sănătatea scalpului.  Acizii graşi omega-3 se găsesc în peşti de apă rece, cum ar fi somonul, sardinele şi heringul. Alte surse bune includ: seminţe de in, iaurtul, brânza de vacă, cerealele etc.

4. Cunoaşte-ţi părul

Există păreri contradictorii despre cât de des să samponati părul. Totul se reduce la preferinţele personale şi nevoile individuale, care depind de: tipul de păr şi textura lui, cât de des utilizaţi produsele pentru păr…  

De exemplu, persoanele cu păr gras ar putea avea nevoie să şamponeze în fiecare zi, în timp ce persoanele cu păr uscat ar putea avea nevoie să şamponeze mai rar. 

5. Alegeţi şamponul potrivit

Folosirea unui şampon greşit  poate provoca o deteriorare semnificativă a părului. Căutaţi produse potrivite pentru tipul de păr (gras, normal sau uscat) şi luaţi  în seamă toate problemele pe care le aveţi, cum ar fi mătreaţa. Încercaţi să evitaţi şampoanele cu ingrediente dure, cum ar fi concentratiile mari de sulfat de amoniu sau sulfat de sodiu. Şi reţineţi că, costul nu indică neapărat calitatea unui produs.

6. Condiţionarea părului (bălsămarea)

Condiţionarea/bălsămarea după samponare este un pas important în menţinerea părului moale, strălucitor şi uşor de manevrat. Puteţi alege un balsam separat sau un şampon cu balsam încorporat.

La fel ca spălarea părului, nu toată lumea trebuie să se supună condiţionării de fiecare dată când îşi spală părul. Experimentaţi pentru a afla ce funcţionează cel mai bine pentru dvs.

7. Spălaţi părul în funcţie de nevoi şi nu foarte des.

Experţii sugerează să ţineţi cont de anumite reguli standard:

-              Nu vă spălaţi părul mai mult de o dată pe zi.

-              Utilizaţi suficient produs pentru a vă acoperi părul, dar nu în exces.

-              Evitaţi utilizarea apei foarte fierbinţi sau foarte reci.

-              Trataţi blând părul atunci când este umed - este de trei ori mai vulnerabil la rupere. Nu frecaţi excesiv părul umed cu prosopul.

-              Utilizaţi un pieptene de lăţime mare.

8. Sfaturi pentru întreţinerea părului

- Permiteţi părului să se usuce la aer ori de câte ori este posibil.

- Dacă vă vopsiţi părul, alegeţi o nuanţă care să fie cât mai apropiată de culoarea părul dumneavoastră.  

- Mascaţi scalpul frecvent pentru a promova creşterea părului şi pentru a creşte circulaţia sângelui.

9. Evitaţi  alţi vinovaţi în deteriorarea părului:

- Consumul excesiv de alcool

- Diete cu consum redus de proteine

- Stres excesiv

- Lipsa consumului de apă

- Fumul de ţigară

- Poluarea excesivă

 

Pentru un păr sănătos vă recomandăm următoarele produse de pe magazinul nostru online www.acomarket.ro