Cum sa va periati dintii. Sfaturi utile.

Periajul dinților nu se face doar pentru a avea un zâmbet mai alb și o respirație mai proaspătă, este un proces necesar pentru sănătatea dvs. generală. Când vă periați, îndepărtați o placă – o peliculă subțire de bacterii care se lipesc de dinți, care neindepărtate creează neplăceri cavității bucale, boli ale gingiilor și, dacă se ignoră ignori suficient de mult splarea, va face ca dinții să cadă! Știți de ce să vă spălați, dar dacă doriți să învățați cum să vă spălați eficient dinții, aceste sugestii vă vor ajuta.

I. Utilizarea instrumentelor corecte

1. Utilizați o periuță de dinți bună. Alegeți o periuță de dinți cu peri moi din nailon. Acest lucru trebuie să înlăture în mod eficient placa și resturile din dinți, fără a irita gingiile sau erodarea smalțului dinților. Periuța de dinți ar trebui să se potrivească, de asemenea, confortabil în mână și să aibă un cap suficient de mic pentru a ajunge ușor la toți dinții, în special cei din spate. Dacă aveți dificultăți la plasarea periuței de dinți în gură, este probabil prea mare.

Periuțele de dinți electrice sunt o alegere excelentă dacă sunteți mai modern și credeți că periuța de dinți electrică vă poate încuraja să petreceți mai mult timp cu periajul pe dinți; cu toate acestea, puteți face tot atât de bine periajul cu periuța manuală. Curățatul eficient ține până la urmă de tehnica de spălare.

O metodă bună este să spălați cu o periuță de dinți manuală dimineața și să folosiți o periuță de dinți electrică pe timp de noapte.

Ar trebui sa evitati cu siguranta periutele de dinti cu peri "naturali" din păr de animale, deoarece pe acestea pot să dezvolte și să acumuleze mult mai multe bacterii si trebuie să fie inlocuite mai frecvent.

2. Înlocuiți periuța de dinți în mod regulat. Părul se va uza în timp, pierzându-și flexibilitatea și eficacitatea. Ar trebui să cumpărați o periuță de dinți nouă la fiecare trei până la patru luni sau imediat ce părul se va ridica și își va pierde forma. Inspecția vizuală a periuței de dinți este mai importantă decât cea reală. De asemenea, puteți cumpăra periuțe de dinți electrice ale căror capete se pot schimba.

Cercetările au descoperit că mii de microbi își găsesc locul în părul periuței de dinți, acești fiind cu adevărat "acasă". Numai că acești musafiri pot provoca infecții nu tocmai plăcute, costisitoare din multe puncta de vedere.

La aproximativ trei luni, părul devine ascuțit datorită frecării și poate provoca sângerări ale gingiilor.

Întotdeauna clătiți peria după ce ați folosit-o și păstrați-o în poziție verticală și neacoperită, astfel încât să se usuce înainte de următoarea utilizare. În caz contrar, bacteriile vor crește.

3. Utilizați o pastă de dinți cu fluor. Nu numai că ajută la îndepărtarea plăcii, dar ajută și la întărirea smalțului dinților. Este important să rețineți că pasta de dinți cu fluorură nu trebuie înghițită, deoarece ingerarea ei poate avea consecințe grave asupra sănătății. Nu trebuie utilizată de către copii sub vârsta de trei ani.

Puteți folosi o pastă de dinți pentru  gamă largă de probleme dentare și a  gingiilor. Pentru dinți sensibili, giingi sensibile, pentru albirea dințiilor, cu efect indelungat etc. Soluții sunt. Optați pentru pasta de dinți care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră sau cereți sfatul dentistului dvs. 

4. Utilizați ața dentară. Curățarea dinților cu ața dentară este la fel de importantă ca și periajul, deoarece îndepărtează plăcile, bacteriile și particulele de alimente care sunt prinse între dinți, pe care periile de dinți cu perii lor moi nu pot îndepartă resturile nici măcar când sunt utilizate cu mișcare naturală în sus / în jos.

Ar trebui să utilizați întotdeauna ața înainte de a vă spăla dinții, astfel încât orice aliment sau bacterii care se desprinde în timpul curătării să nu rămână în gură.

Amintiți-vă să folosiți cu atenție ața . Nu "strângeți" gingiile sau dintele între ață, deoarece acest lucru poate irita gingiile sensibile sau distruge dintele. Înlăturați  încet, urmând curba fiecărui dinte.

În această săptămână avem preţuri speciale la produsele pentru îngrijirea danturii.

Vă recomandăm magazinul nostru online www.acomarket.ro pentru tot ce ţine de pasta de dinţi, aţa dentară, periuţe şi apă de gură.

Stați aproape. Revenim cu al doilea articol despre îngrijirea danturii!