Cum să ai grijă de mâinile tale? Sfaturi utile

Îngrijirea mâinilor ar putea să nu fie cea mai importantă preocupare a tuturor - dar pentru mulţi dintre oameni a devenit o pasiune a vieţii lor. Şi este de înţeles – a avea mâinile îngrijite nu este un moft, ci ţine de igiena şi estetica omului care dă dovadă de ingrijre.

Aceştia dezvoltată o rutină pentru îngrijirea mâinilor, rutină fără de care tot ce înseamnă mâini frumoase şi sănătoase nu ar exista.

S-ar putea părea intimidantă sau copleşitoare atunci când vă gândiţi să începeţi o "rutină" de îngrijire a mâinilor, dar există o varietate de lucruri mici pe care le puteţi îmbunătăţi la mâini, care nu necesită neapărat să pierdeţi tot timpul din ziua dvs. pentru a vă dedică efortului.

-              Unul din trucurile importante pentru îngrijirea mâinilor este hidratarea. Astfel, ori de câte ori vă spălaţi mâinile, este bine să daţi cu loţiune pentru pentru rehidratarea pielii. Este atât de simplu, dar chiar funcţionează! Nu strică să purtaţi o sticlă mica/un recipient cu loţiune hidratantă în geantă. Astfel, veţi putea hidrata mâinele în timpul mişcării/deplasării.  

-              Un alt sfat când vine vorba de a avea grijă de mâinile dumneavoastră, constă în  utilizarea unor soluţii ieftine, la îndemână tuturor.  Am auzit de o mulţime de doamne care cred în folosirea lucrurilor găsite în bucătăria lor, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos. Dacă acestea sunt naturale, sunt la fel de beneficie pentru pielea mâinilor.

-              O altă metodă prin care vă puteţi îngriji foarte bine mâinile este exfolierea. Sunt creme/săpunuri special create pentru exfoliere care merită folosite în fiecare zi. (vezi aici https://www.acomarket.ro/săpun-crema-dove-exfoliant-100-gr)

-              Dacă vorbim de îngrijirea mâinilor, atunci vorbim cu siguranţă şi de unghii. Acestea au nişte cuticule sau altfel spus pielea subţire şi flexibilă din jurul patului unghiilor. Acestea sunt o parte esenţială a unghiilor, ele protejându-le. Tăierea necorespunzătoare  a cuticulelor poate duce la infecţii, precum şi la răni dureroase şi inestetice. Este foarte uşor să le tăiaţi prea adânc şi să vă răniţi, să nu mai vorbim că tăierea acestora face ca aspectul pielii să se înrăutăţească şi să devină mai neuniformă. De aceea, mare grijă la tăierea şi îndepărtarea acestora. Hidrataţi bine această piele şi tăiaţi cu instrumente special create pentru această piele. După îndepărtarea cuticulelor daţi cu cremă sau ulei special de mâini pentru a îngriji zona respectivă. Cuticulele sănătoase duc la unghii sănătoase.

Pe lângă rutina zilnică de hidratare, exfoliere şi folosirea cremelor pentru cuticule după ce acestea au fost îndepărtate , faceţi tratamente mai intense/speciale pentru mâini.

-              Un tratament mai special constă în aplicarea  unei măşti de mână. O altă metodă ar fi să vă puneţi pe mâini mănuşi de bumbac peste noapte, dând în prealabil pe piela spălată cu creme foarte hidratante sau uleiuri bogate în vitamine.  A doua zi, după ce scoateţi mănuşile veţi avea mâini cu o piele hidratată şi relaxată. Bineînţeles că puteţi avea acest lucru doar dacă suportaţi purtarea mănuşilor peste noapte. 

-              Un alt truc excelent pentru mâinile mai moi este tratamentul cu parafină. Practic, inmuiati în mod repetat mâinile în ceară caldă (ceară caldă, nu fierbinte), scoateţi mâinile din parafină/ceară caldă , lăsaţi să se facă acel strat de ceară/parafină pe mâini, ca o mănuşă, şi după aproximativ 3-5 minute îndepărtaţi masca rezultată sub un jet de apă caldă. Veţi avea pielea mai fermă, mai strălucitoare şi mult mai rezistentă. Poate fi considerat de unele doamne ceva dus la extrem, însă dacă totuşi vreţi să faceţi acest lucru, să o faceţi doar dacă sunteţi convinse de beneficiul acestui tratament.

Nu totul trebuie să fie extrem! Lucrurile simple pot face diferenţa. Cred că îngrijirea mâinilor este foarte asemănătoare cu orice rutină de frumuseţe. De accea merită atenţia dumneavostră doamnelor, dar şi dumneavoastră, domnilor.

Trebuie doar să găsiţi ceea ce funcţionează pentru dvs. şi să încercaţi să fiţi consecvent.

Pentru mâini vă recomandăm produsele de pe magazinul nostru online www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=crema+maini