Sfaturi utile pentru spălarea perdelelor

Sfaturi utile pentru spălarea perdelelor

Pași de urmat:

Întreținerea obișnuită: efectuați aspirarea perdelelor ca parte din rutina dvs. obișnuită de curățare.

Perdele ușoare: pot fi curățate în mașina de spălat.

Perdele din materiale delicate: ar trebui să fie spălate cu mâna pentru a reduce riscul de micșorare.

Perdelele fabricate din țesături grele: pot fi curățate cu abur, pentru a evita un proces de uscare lungă.

Perdelele tind să absoarbă mirosurile din jurul casei, cum ar fi aromele de gătit și fumul de țigară, care pot lăsa perdelele mai puțin proaspete și pot provoca o ușoară decolorare. Aceste pete pot fi foarte vizibile pe perdele deschise sau delicate.

 

Curățirea perdelelor nu trebuie să fie dificilă. Iată un ghid rapid și simplu pentru opțiunile disponibile de curățare.

Opțiunea 1: Curățarea perdelelor în mașina de spălat

În funcție de materialul perdelelor dvs., este posibil să le puteți curăța pur și simplu prin punerea lor în mașina de spălat:

Dacă mașina dvs. de spălat are un ciclu delicat, asigurați-vă că îl utilizați. În caz contrar, alegeți o spălare rece cu o rotire lentă. Utilizați un detergent de rufe indiferent de programul ales.

Dacă sunteți deosebit de îngrijorată de deteriorarea materialului, nu riscați să puneți perdelele în mașina de spălat, ci spălați-le la mână. Rețineți că anumite materiale necesită o atenție specială atunci când sunt introduse într-o mașină de spălat - de exemplu, bumbacurile delicate se pot micșora la ciclurile se spălare cu apă caldă. Asigurați-vă că verificați eticheta de pe perdelele dvs. înainte de a le spăla.

Opțiunea 2: Curățarea perdelelor prin spălarea la mână

Spălarea la mână a perdelelor poate fi uneori opțiunea mai sigură: fie utilizați detergentul obișnuit de rufe, fie un săpun special creat pentru spălarea manuală a materialelor delicate. Cel mai bine este să alegeți un săpun delicat pentru a evita deteriorarea materialului.

Urmați instrucțiunile din produsul ales pentru spălare manuală - diferite produse vor necesita concentrații diferite.

Spălarea manuală reduce riscul de micșorare/deteriorare a materialului și este o alegere bună pentru materialele delicate, cum ar fi bumbacul 100%. Cel mai bine este să nu spălați materialele foarte grele manual pentru că este dificil să eliminați toată apa, prelungind timpul de uscare.

 

 

Opțiunea 3: Curățarea perdelelor cu aburi

Utilizarea unui aparat de curățat cu abur de bună calitate. Asigurați-vă că începeți să curățați perdeaua de sus  în jos.

Dacă observați că materialul se umezește, țineți aparatul mai departe de perdea.

Aveți grijă când utilizați un aparat de curățat cu abur: citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a începe și amintiți-vă că aburul vă poate arde. Asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte de protecție adecvată.

Curățarea cu abur reprezintă o alegere excelentă pentru perdelele realizate din materiale foarte grele sau pentru perdele care sunt deosebit de dificil de scos din șină.

 

Cum pot face curățarea mai ușoară a perdelelor?

 

Există o serie de modalități prin care puteți reduce nevoia de curățare a materialelor de uz casnic precum perdelele. Prin simpla urmare a câtorva reguli, puteți să  oferiți perdelelor dvs. o spălare adecvată.

  1. Încercați să reduceți absorbția mirosurilor. Când gătiți, țineți ușa de  la bucătărie închisă și încercați să limitați fumatul numai în exterior.
  2. Dacă mirosurile neplacute continuă să fie o problemă, aerisiți perdelele dvs.cât mai des.

 

Perdelele recent curățate vă oferă o casă mai strălucitoare, mai proaspătă, atât înăuntru cât și în afară.

Pentru produse dedicate spălării perdelelor din casa dumneavoastră vă recomandăm magazinul nostru online www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=detergent+automat

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=balsam+rufe