Fosfaţii utilizaţi în detergenţi. Alternativa, detergenţii ecologici

Mulţi dintre noi folosim detergent cu fosfaţi. În general brandurile cunoscute folosesc fosfaţii în reţetele de producţie, aceştia având rolul combaterii durităţii apei cu care spălăm hainele sau suprafeţele din casă (podea) ori veselă, dar şi pentru a curaţă mai bine vesela!

Numai că în urma unor studiil (http://www.apc-romania.ro/ro/i-studiu-privind-calitatea-detergentilor/Mzc5LTA.html) se spune că folosirea acestor substanţe chimice care rezolvă o problemă, dăunează atât sănătăţii noastre cât şi sănătăţii apelor din natură!

Vorbind de natură, apa suferă prin faptul că aceşti fosfaţi deversaţi în ea prin canalizare în urma procesului de spălare, duc la proliferarea în exces a plantelor, consumând oxigenul animalelor acvatice (peştii), aceştia murind mai mult decât trebuie.

Se spune că pentru sănătatea noastră, fosfaţii în general produc alergii, contribuie la scăderea imunităţii copiilor şi adulţilor, de aici apărând tot felul de probleme de sănătate.

Fosfaţii sunt o combinaţie dintre un metal şi acid fosforic. Ei sunt folosiţi atât în industria alimentară cât şi în industia detergenţilor cu destinaţii multiple (auto, bucătărie, îngrijire casă şi a curăţirii hainelor etc).

Însă pentru că ne interesează industria detergenţilor, vă spunem că cei mai utilizaţi fosfaţi pentru a produce detergenţii sunt: fosfatul de sodiu, fosfatul de calciu, fosfatul de potasiu.  

Fosfatul de sodiu este folosit pentru dedurizarea apei, fosfatul de calciu este folosit în pastele de dinţi, oferind eficienţă în spălarea danturii, iar fosfatul de potasiu intră în componenţa săpunurilor lichide, gelurilor de duş, şampoanelor etc. pentru dedurizare!

La propunerea Comisiei Europene fosfaţii ar trebui interzişi, aceştia fiind consideraţi dăunători aşa cum am precizat mai sus. Cu toate acestea, există şi voci (Grupul european Industrial de Cercetare a Fosfatilor -CEEP) care declară altceva şi anume faptul că fosfaţii nu sunt toxici pentru oameni, aceştia fiind mult mai eficienţi decât alte substanţe care îi înlocuiesc.   

Rămâne până la urmă alegerea fiecăruia dintre noi ce alegem! Noi considerăm că trebuie să vă informăm dar şi să va oferim alternative, iar dacă aceasta este una mai sănătoasă, atunci noi ne facem cu adevărat treaba!

De aceea vă propunem o gamă de produse Eco fără fosfaţi,  alergeni sau coloranţi. Gama EcoLine vă poate ajuta în procesul curăţeniei, fără a face rabat de la calitate!   

Căutaţi să vă informaţi cât mai bine şi dacă sunteţi convinşi de anumite produse, noi vi le putem livra acolo unde doriţi dumneavoastră! Pe www.acomarket.ro puteţi  găsi ce vă interesează, ce vă ajută!