Dăm raspsunsul rapid acestei întrebări: în primul rând pentru că te reprezintă pe tine! Aşa cum se spune că suntem ceea ce gândim sau suntem ceea ce mâncăm, de ce nu ar fi valabil şi în acest sens: suntem aşa cum avem curat sau în ordine în casă...

Pe lângă acest răspuns mai sunt câteva motive pentru care merită să păstraţi mediul în ordine şi cât se poate de curat. Să le aflăm!

1. Pentru că un spaţiu ordonat valorifica locul în care locuiţi şi vreţi sau nu, dă senzaţia că locuiţi într-un loc mult mai mare. Un cămin cu toate lucrurile aruncate la întâmplare, fură din spaţiu şi din confortul oferit de acesta. Şi sincer, nu cred că vă place prea mult acest lucru.

2. Pentru că un spaţiu ordonat este mult mai curat. Acolo unde este ordine, există un echilibru. Acolo unde ordinea domneşte, se descoperă mult mai repede factorii care pot murdări şi afecta mediul înconjurător. Este locul unde murdăria poate fi îndepărtată într-un timp mult mai redus.

3. Pentru că am vorbit de timp, iată că un mediu ordonat, pe lângă faptul că este mai curat, vă poate scuti de multă muncă, oferindu-vă timp. În loc să petreceţi la sfârşitul săptămânii mult timp făcând ordine, cu timpul salvat puteţi face cu totul altceva. 

4. Un mediu ordonat şi curat vă încarcă pozitiv şi vă poate reduce cu mult nivelul de stres acumulat în timpul zilei. De ce să nu vă bucuraţi când ajungeţi acasă? De ce să oftaţi zicând că aţi ajuns acasă şi nimic nu e la locul lui? Nu vă încărcaţi mai mult, ci oferiţi-vă cu adevărat stări de bine în locul numit acasă.

5. Pentru că veţi da un exemlu personal celor din jurul dumneavoastră, atât membrilor familiei cât şi prietenilor. Dacă aveţi copii mici, e foarte important să vadă ce faceţi dumneavoastră. Dacă faceţi ordine şi curăţenie, vor face şi ei la rândul lor acelaşi lucru, dacă nu, ghiciţi ce vor face? E foarte important şi dacă aveţi o vizită neanunţată a unei cunoştinţe care vă crede ordonat! Dacă va vedea contrariul, ce va zice?  

6. Un mediu curat şi ordonat este mult mai sănătos pentru corp. Practic acolo unde dezordinea există, se acumulează praful şi alte resturi care pot declanşa tot felul de boli şi alergii. Praful este un mix complex de resturi. De la piele de om moartă, fibre de ţesături, păr de animale, acarieni, spori de mucegai şi alte resturi, multe altele se găsesc în praf.  

Pentru a nu riscă să vă îmbolnăviţi, este mai mult decât util să faci totul pentru a face ordine şi curăţenie, pentru că dacă faci aşa te vei simţi mult mai bine tu, familia ta sau oaspeţii tăi!

Fă acest lucru şi te vei simţi mult mai bine!

Pentru a vă ajuta în acest proces al ordinei şi curăţeniei, nu uitaţi să vă ajutaţi de instrumente şi soluţii pentru curăţenie. Puteţi apela la noi pentru a vă ajuta cu tot ce aveţi nevoie în acest sens. Vizitaţi magazinul onlie şi puteţi să vă convingeţi!