Cum sa va periati dintii. Sfaturi utile.

Dacă în articolul precedent vorbeam despre importantă instrumentelor necesare în procesul spălării şi curăţării danturii, astăzi vorbim cu adevărat despre acest proces!

Să purcedem la treaba.

1. Controlul tehnicii de periere

1.1  Utilizați o cantitate mică de pastă de dinți. Puneți numai o cantitate mictă de pastă de dinți pe periuța de dinți. Dacă aplicați prea multă pastă de dinți, puteți provoca supra-spumare,  diind tentați să scuipați și să terminați prea devreme periajul. În plus, crește riscul ingerării unei paste de dinți cu conținut de fluor, care este foarte nesănătoasă.

Dacă periajul este dureros, încercați să periați mai ușor cu o mișcare precisă în sus / în jos sau treceți la o pastă de dinți destinată dinților sensibili.

1.2 Asezați părul periuței la linia gingiei la un unghi de 45 de grade. Periați ușor cu o mișcare scurtă, verticală sau circulară.

1.3 Petreceți cel puțin 2-3  minute la fiecare periaj. Periați doar câțiva dinți la un moment dat, lucrați în jurul gurii într-un cerc pentru a peria fiecare dinte, petrecând aproximativ 12-15 secunde în fiecare loc. Dacă vă ajută, puteți să vă împărțiți gura în cadrane: partea stângă sus, dreapta sus, partea din stânga jos și partea din dreapta jos. Dacă petreceți 30 de secunde pe fiecare parte, veți obține o perioadă de două minute de periere.

Dacă vă plictisiți, încercați să vă spălați dinții în timp ce vă uitați la televizor sau să ascultați un cântec în timp ce vă periați. Periajul pe dinți pe durata întregului cântec vă va asigura că vă periați bine!

1.4 Periați molarii. Poziționați peria de dinți astfel încât să fie perpendiculară pe buzele dvs., încât perii să se sprijine cât mai bine pe vârful molarilor. Mișcați periuța de dinți într-o mișcare inăuntru-afară, și treceți din spatele gurii în față.  Completați acest proces făcând mișcarea rotativă a periei pentru a elimina bacteriile care au fost dislocate de pe suprafața dinților. Repetați pe cealaltă parte a gurii.

1.5 Periați suprafețele din spatele dinților. Dentiștii spun că zona cea mai frecvent omisă este spatele dinților; deci nu uitați să periați si această zonă a dinților!

1.6 Periați ușor limba. După ce ați curățat dinții, utilizați perii periuței de dinți pentru a vă curăța ușor limba. (Nu apăsați prea tare - veți deteriora țesutul limbii.) Acest lucru vă ajută să eliminați bacteriile de pe limbă.

 

2. Clătirea gurii

Spălați-vă gura. Dacă alegeți să clătiți gura după periaj, luați o gură de apă dintr-un pahar, clătiti bine și scuipați.

De reținut  că există o dezbatere privind dacă acest lucru este sau nu recomandat. În timp ce unii simt că, clătirea gurii după periaj reduce eficacitatea tratamentului cu fluorură locală, alții doresc să se asigure că nu este ingerată fluorura.

Alte studii au arătat că clătirea după periere nu are un impact semnificativ asupra eficacității periajului cu o pastă de dinți cu fluor.

3.Alte sugestii

Clătiți periuța de dinți. Țineți periuța de dinți sub apă curentă timp de câteva secunde pentru a elimina orice rest din perie. Dacă nu clătiți corect peria de dinți, puteți introduce bacteriile vechi (dezvoltate din resturi) în gura dvs. la următoarea utilizare. Clătirea îndepărtează, de asemenea, orice pastă de dinți rămasă. Puneți periuța de dinți undeva unde se va usca ușor. În caz contrar, bacteriile pot crește.

Clătiți dantura periată cu o apă de gură pe bază de fluor (opțional). Luați o masură de apă de gură, lăsați-o în gură timp de aproximativ 30-60 (depinde de recomandarea producătorului) de secunde și scuipați-o. Aveți grijă să nu înghițiți nimic.

Clătiți gura cu apă sărată (opțional). Apa sărată ucide bacteriile rele de pe dinți. Există un zvon despre faptul că apa sărată este acidă și poate eroda dinții dacă este folosită prea des. Este mai bine să nu o folosiți prea des, deoarece, ca orice altceva folosit in exces, poate face rău.

Nu uitați să vă spălați cel puțin de două ori pe zi. Majoritatea stomatologilor vă recomandă să vă spălați cel puțin de două ori pe zi - o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Dacă vă puteți  faceti si  a treia spalare, undeva în mijlocul zilei, chiar mai bine!

Încercați să curățați cu un unghi de 45 °, deoarece acest lucru vă ajută să îndepărtați particulele de plăci și de alimente / băuturi de pe dinți mai bine decât dacă faceți acest lucru în mod normal.

De asemenea, ar trebui să încercați să evitați să luați gustări între mese cât mai mult posibil, deoarece acest lucru are ca rezultat acumularea mai multor resturi de alimente și dezvoltarea bacteriilor care se dezvoltă în gură.

 

În această săptămână avem preţuri speciale la produsele pentru îngrijirea danturii.

Vă recomandăm magazinul nostru online www.acomarket.ro pentru tot ce ţine de pasta de dinţi, aţa dentară, periuţe şi apă de gură.

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=apa+de+gura

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=pasta+de+dinti

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=periuta+de+dinti