Cum sa va curatati pielea

Mulți oameni nu-și dau seama că pielea este cel mai mare organ din dar așa este! Pielea are sarcina de a proteja organismul de infecții și germeni, deci este important să vă ajutați pielea și să aveși grijă de ea. Diferitele părți ale corpului necesită tehnici de curățare diferite, dar cel mai bun mod de a avea grijă de piele este să faceți curățarea acesteia ca o parte din rutina zilnică.

1.Identificați ce tip de ten aveți. Pielea se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă, mai ales în timpul pubertății și adolescenței, și  din acest motiv căutarea produselor de îngrijire a pielii la  poate fi dificilă. Există atât de multe opțiuni! Pe care ar trebui să le alegi? Pentru a găsi cea mai bună curățare pentru piele, este important să determinați mai întâi tipul actual de piele.

Pielea normală nu este prea grasă și nici prea uscată, cu pete minime și fără sensibilitate severă la produse sau vreme.

Pielea grasă apare adesea strălucitoare sau grasă, chiar dacă ați spălat recent fața, fiind predispusă la pete și pori mai mari.

Pielea uscată are adesea aspectul unor  fulgi, cu mai multe linii vizibile și niște pete roșii de piele.

Pielea sensibilă este adesea confundată cu pielea uscată, deoarece în mod obișnuit apare uscată și roșie. Totuși, diferența este că pielea sensibilă este adesea rezultatul unui ingredient particular într-un produs de îngrijire a pielii.

Pielea combinată este atunci când aveți pete de piele care sunt uleioase în unele zone și uscate sau normale în altele. Pielea combinată este de obicei uleioasă în jurul zonei T (zona în formă de T creată de frunte, nas și bărbie) și normală sau uscată pe restul feței.

2. Spală-ți mâinile mai întâi. Înainte de a începe să curățați pielea de pe față, asigurați-vă că vă spălați mâinile cu apă caldă și săpun pentru a ucide toți germenii și a elimina murdăria și murdăria. Nu ai vrea să freci mai mulți germeni pe fața ta, nu-i așa?

3.Spălați-vă fața de două ori pe zi cu apă călduță și cu un săpun blând. Chiar dacă pielea ta pare curată, probabil că nu. Este foarte important să vă curățați fața în fiecare dimineață și în fiecare noapte înainte de culcare, mai ales dacă purtați machiaj sau sunteți predispusă la erupții.

Rețineți

Nu utilizați apă extrem de fierbinte sau extrem de rece, deoarece acest lucru vă poate deteriora pielea și va pătrunde grăsime și murdărie în interiorul porilor.

Tamponați ușor fața cu mișcări lente, circulare. Nu curățiți! Spălarea apăsată va provoca iritarea pielii, roșeață sau erupții cutanate.

Tratați pielea din jurul ochilor în mod diferit, deoarece este cea mai delicată, sensibilă piele de pe față. În plus, nu vrei să ajungi cu curățitor în ochii tăi!

Nu vă spălați prea mult fața! Chiar dacă aveți o piele grasă, spălarea excesivă poate provoca uscarea și pielea dvs. va produce mai mult ulei pentru a compensa, ceea ce înseamnă că ați putea ajunge cu o piele mai plictisită.

4. Aflați dacă exfolierea este potrivită pentru piele. Pentru unele tipuri de piele, exfolierea poate fi de ajutor, cum ar fi cele cu leziuni de la soare. Cu toate acestea, pentru alte tipuri de piele, cum ar fi cele cu acnee chistică, exfolierea poate afecta pielea. Verificați cu un dermatolog să vă asigurați că exfolierea este potrivită pentru dvs.  Alegeți o cremă care este proiectată pentru tipul de piele și care nu este prea aspră.

Acestea pot fi creme cu ingrediente naturale sau măști de tratament care includ acizi blandi cum ar fi acidul alfa-hidroxi sau beta-hidroxid de a elimina pielea moartă. Fiți foarte atenți la această opțiune și asigurați-vă că ați citit instrucțiunile!

5. Clătiți-vă bine fața după curățare sau exfoliere. Folosind apă călduță, clătiți cu ușurință exfoliantul de pe față, fie cu un prosop curat, fie prin udarea mâinilor sub chiuvetă și stropind cu grijă apă pe fața dvs.  Asigurați-vă că toată substanța de curățare este îndepărtată, deoarece orice agent de curățare rămas poate să vă înfunde porii și să provoace iritații și pete.

6. Îndepărtați-vă apa de pe față cu un prosop curat și moale. Nu uscați niciodată pielea cu un prosop murdar în baie sau cu același prosop pe care îl folosiți pentru a vă usca corpul.Veți transfera bacterii noi, proaspete, pe fața curată. De asemenea, este important  să nu vă frecați cu prosopul pentru a trata pielea cât mai ușor posibil (de preferat tamponarea).

7. Umidificați-vă fața. Aplicați hidratant pe fața dvs. după ce o uscați. Mulți oameni ignoră acest pas, dar aplicarea unui hidratant conceput pentru tipul de piele este foarte important după curățare. Este posibil să aveți nevoie de mai mult hidratant sau un hidratant mai gros, în timpul lunilor de iarnă.

Pentru o piele sănătoasă vă recomandăm produsele de pe magazinul nostru online www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=crema+fata

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=apa+micelara