Locul  numit acasă ar trebui să fie cu adevărat locul unde te retragi cu drag, unde aştepţi să te încarci pozitiv după o zi de activitate. Totuşi, uneori nu simţim că acasă e chiar aşa relaxant, în primul rând datorită ambientului. De ce? Pentru simplul fapt că nu-l întreţinem în anumiţi parametri, astfel încât să ne încânte de fiecare dată când suntem în el. Pentru a-l menţine, sunt câţiva paşi care trebuie reţinuţi şi puşi în practică! Deci, cum să menţinem un ambient plăcut în casă?

Hai să parcugem împreună aceşti paşi, sperând că vă vom convinge să-i urmaţi!

1.         În primul rând trebuie să păstrăm ordinea şi curăţenia în locul în care trăim. Nu doar la suprafaţă, ci absolut în fiecare colţişor din locuinţă. Dacă lăsăm lucrurile aruncate la întâmplare, neordonate sau nespălate/împrospătate, mai mult ca sigur vom risca ca mediul să devină încărcat, neaerisit, neestetic.

2.         După ce avem toate lucrurile la locul lor, foarte important este şi felul în care sunt aranjage piesele de mobilă. Cât mai bine amplasate şi pe cât posibil cât mai puţine, cu atât spaţiul vi se va părea mai mare. Folosirea spaţiului într-un mod cât mai inteligent s-a dovedit că oferă şi o stare de bine celui ce-l foloseşte.

3.         Aerisirea camerelor trebuie făcută în fiecare zi. Nu săriţi o zi fără a lasă aerul proaspăt să pătrundă în casă. Fie dimineaţa înainte de a începe forfota, fie seara după ce traficul a încetat. Aerisiţi, aerisiţi, aerisiţi!

4.         Amplasaţi dispozitive sau alte obiecte care să vă împrospăteze/purifice aerul din casă. Este foarte important să aveţi un aer curat şi frumos mirositor. Puteţi să amenajaţi în casă diferite locuri, care să imite natura. Într-un colţ sau pe hol puneţi un acvariu şi în acel loc un odorizant cu parfum de ocean; în alt loc puneţi un arbust şi la baza lui conuri de brad sau odorizante cu miros de pădure sau conifere etc.

5.         Folosiţi umidificatoare sau lămpi cu sare. În umidificatoare puteţi pune tot felul de arome care să vă încânte mirosul, iar lămpile cu sare purifică aerul, imitând ambientul din saline.

6.         Utilizaţi şi candelele parfumate. Au un efect mai mult decât pozitiv asupra simţurilor noastre. Pe piaţă sau pe magazinele online găsiţi multe sortimente care cu siguranţă vă vor da soluţii!

7.         Tot pentru un aer curat puteţi să vă faceţi singuri odorizante, amestecând apă cu ulei esenţial sau le puteţi lua gata preparate, în recipiente speciale cu pulverizator. Puteţi folosi  şi săculeţi parfumaţi cu plante aromatice sau cu biluţe cu parfum.

8.         Puneţi şi în dulapul cu haine sau cu papuci săculeţi parfumaţi sau odorizante special create pentru astfel de locuri. Şi de aici se pot degaja mirosuri neplăcute. Nu e cazul să detaliem de ce.

9.         Din când în când pulverizează pe textile un odorizant parfumat. Şi aceastea au nevoie de împrospătare. Îţi va plăcea!

10.       Scuturaţi afară tot ce poate fi scuturat (haine, pături, covoare etc.). Praful adunat în ele, strică calitatea aerului, dar şi mirosul lui.

Orice mai puteţi face, faceţi pentru voi. Contează foarte mult ca acasă să fie cu adevărat acasă. Nu lăsaţi nimic la întâmplare. Daţi-vă dumneavoastră motive pentru ca locuinţa dumneavoastră să fie acasă.

Pentru soluţiile de sus ne puteţi vizita în magazinul online şi în cele fizice. Vă putem pune la dispoziţie o gamă largă de produse care să vă ajute să creaţi un ambient plăcut acasă la dumneavoastră!