Cum să curățați podelele: lemn, gresie, covor și orice altceva

Cele mai multe case conțin o varietate de tipuri de pardoseli, covor, lemn de esență tare etc. Știind cum să curățați cel mai bine fiecare tip de suprafață poate fi important pentru sănătatea dumneavoastră și a familiei.

Curățarea covorului

Pentru a reduce acumularea de praf în covor,  se folosește aspiratorul săptămânal sau mai des în zonele cu trafic ridicat. Investiția într-un aspirator bun pentru tipul de covor și stilul de viață poate face o mare diferență. Nu uitați să goliți recipientul sau să schimbați periodic sacul pentru o putere maximă de aspirație.

Curățați profund o dată pe an prin angajarea unei firme profesionale de curățare a covoarelor. sau prin folosirea unui aparat de curățare cu aburi.

Curățați petele cât mai curând posibil. Încercați să utilizați numai apă în primul rând, umezind repetat și ștergând covorul cu un prosop curat, de multe ori numai acest lucru va elimina o pată dacă este curățată rapid și nu va lăsa un reziduu chimic. Pentru mai multe pete încăpătânate, încercați soluțiile specifice petelor.

Curățarea parchetului

Pentru curățarea zilnică, aspirați sau curățați mai întâi praful și murdăria uscată, urmată de o perie umedă sau o cârpă din microfibră folosind un detergent special pentru parchet sau unul natural. Curățitorul natural se poate face acasă, se amestecă 1/2 oțet oțet cu 1 litru de apă.

Curățarea gresiei

Şterge gresia de nisip sau alte împurităţi care pot zgâria suprafaţa. Poţi mătura, aspira sau şterge gresia cu o lavetă umedă, înainte de a te apuca de curăţarea propriu zisă. Utilizați un mop curat și asigurați-vă că substanța de curățat este diluată corect, astfel încât să nu lase reziduuri.. Dacă este necesar, efectuați o clătire numai cu apă.

Curățarea pardoselilor din beton

Cel mai adesea găsită în garaj, pardoseala din beton poate fi menținută curată printr-o spălare ocazională uscată, urmată de o mașină de spălat sub presiune sau de apă și o mătură pentru a îndepărta murdăria de suprafață.

Sfaturi generale de curățare a pardoselilor

Evitați curățarea mai multor suprafețe în același timp. Utilizați curățătoare special concepute pentru fiecare tip de pardoseală și asigurați-vă că ați spălat mopul sau ați schimbat o cârpă curată în timp ce treceți de la un tip de pardoseală la altul.

Încercați țesăturile de curățat din microfibră în locul unui mop tradițional de bumbac sau cârpă. Acestea sunt ieftine, ușor de utilizat și dovedite pentru a curăța mai bine!

 

Pentru produse de curățenie vă recomandăm magazinul nostru onlie www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=detergent+covoare

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=detergent+pardoseli

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=mop

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=dezinfectant