Cum putem scoate petele de ulei?

Cu siguranţă tu ca şi mine ne-am confruntat cu diferite pete “aterizate” pe hainele purtate. Multe din ele au apărut în timpul petrecut în bucătărie, atunci când am gătit, dar mai ales atunci când am prăjit diferite alimente care în contact cu uleiul au avut năravul de a sări colo şi colo!

Recunosc, că înainte când nu ştiam, multe din hainele mele le-am aruncat  în primul rând datorită faptului că nu procedam într-un fel anume imediat ce au fost pătate. Numai că experienţa ne învaţă că lucrurile purtate nu sunt chiar de aruncat atunci când ştii cum să le salvezi!

Iată ce fac eu atunci când îmi pătez hainele, iată cum le salvez:

1. Primul pas este să pun mâna pe un şerveţel/prosop de bucătărie astfel încât să şterg cât mai repede uleiul, exact cum facem când eram mic cu sugativa de cerneală.

2. După ce am făcut acest lucru, dacă nu apelez la detergentul de rufe sau vase, pot apela la ce am la îndemână în ingredientele din bucătărie şi anume bicarbonatul şi oţetul.  Pui pe pată bicarbonatul şi peste el oţet. Bicarbonatul şi oţetul lucrează foarte bine împreună. Îl laşi acolo până ce pătrunde bine şi până ce acesta îşi schimbă culoarea. Ştergi bine şi repeţi procedeul până ce bicarbonatul nu-şi mai schimbă culoarea. Apoi speli bine haina la temperaturi cât mai ridicate.

3. Un al lucru care-l poţi face este să apelezi la detergentul de vase imediat după ce ai şters cu şerveţelul/prosopul de bucătărie. Pune pe pete detergent de vase şi freacă bine cu un burete de bucătărie curat! Apoi clăteşte şi pune la spălat piesa vestimentară!

4. O altă modalitate este să pui peste pată detergent lichid sau pudră. Lasă să acţionize 10 -15 minute apoi pune piesă vestimentară în apă caldă cu detergent/Vanish. După ce a stat în această apă măcar 30 minute, spală şi clăteşte foarte bine haina!

Aşa îţi poţi salva hainele preferate atunci când accidental le pătează uleiul. Nu trebuie să le mai arunci, ci din contră să te bucuri de ele atât timp cât vrei să le păstrezi.

Pentru a vedea şi alte modalităţi de a scoate petele, vă recomandăm să urmăriţi canalul nostru de Youtube, canal pe care veţi descoperi sfaturi utile de la producătorii recunoscuţi de detergenţi. 

Pentru diferiţi detergenţi şi soluţii care să vă ajute,  vă recomandăm următoarele produse:

Detergent lichid Saamix- Pete

Dezinfectant Napisan pete haine

Degresant Chante Clair spray