Protecția solară cu loțiune  creamă  sau spray

Cu toate opțiunile disponibile (organic sau mineral, rezistent la apă sau rezistent la transpirație,  loțiune  cream sau spray), alegerea unui agent de protecție solară pentru copiii dvs. poate fi dificil. Dar ceea ce contează cel mai mult este gradul de protecție oferit de razele UV.

Iată ce putem face atunci când căutăm un produs bun de protecţie solară.

 

Căutați numerele SPF pe etichetele produselor de protecție solară.

Selectați un SPF de 30 sau mai mare pentru a preveni arsurile solare și bronzarea, ambele fiind semne de deteriorare a pielii. Alegeți o protecție solară care protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB (de obicei, etichetate ca "protecții solide" cu spectru larg).

Spray-urile de protecție solară sunt convenabile, dar ar trebui folosite cu prudență.

Pentru început, spray-urile sunt ușor de inspirat, ceea ce poate irita plămânii. Unele spray-uri sunt, de asemenea, inflamabile, deci trebuie să evitați apropierea de zonele cu scântei sau flăcări atunci când le aplicați. Majoritatea spray-urilor îngreunează  aplicare uniformă pe piele, ffind mai greus să spui dacă ai aplicat suficientă protecție solară, ceea ce crește riscul de arsură la soare.

Alte lucruri de luat în considerare:

Nu utilizați produse de protecție solară cu parabeni, care pot provoca alergii cutanate.

Pentru pielea sensibilă, căutați produse cu ingredientul activ dioxid de titan.

Pentru ca protecția solară să-și facă treaba, trebuie aplicată corect. Asigurați-vă că:

-          Aplicați protecție solară ori de câte ori copiii dvs. vor fi la soare. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați-l aproximativ 15-30 de minute înainte ca copiii să meargă afară.

-          Nu uitați de urechi, mâini, picioare, umeri și în spatele gâtului. Ridicați curelele pentru costume de baie și aplicați protecția solară sub ele (în cazul în care curelele se deplasează în timp ce un copil se mișcă).

-          Protejează buzele cu un balsam de buze SPF 30.

-          Aplicați generos protecția solară - dermatologii recomandă utilizarea unei cantități suficiente pentru a acoperi zonele expuse ale corpului (pană la 30 gr pe aplicare).

-          Reaplicați crema/spray-ul de protecție solară de mai multe ori, aproximativ la fiecare 2 ore. Aplicați din nou după ce un copil a fost transpirat sau a înotat.

-          Aplicați o protecție solară rezistentă la apă dacă copiii se vor afla în jurul apei sau la înot. Apa reflectă și intensifică razele soarelui, astfel încât copiii au nevoie de protecție care durează. Cremele de protecție solară rezistente la apă pot dura până la 80 de minute în apă, iar altele sunt rezistente la transpirație. Dar indiferent de ce scrie pe eticheta  cremei  cu privire la rezistența la apă, asigurați-vă că reaplicați protecția solară atunci când copiii ies din apă.

-          Nu folosiți griji crème de  protecție solară mai vechi de 3 ani. Ingredientele care compun reţeta cremei trebuie să fie active. Fiind vechi, acestea îşi pierd din propietăţi.

-          Fiecare copil are nevoie de protecție solară. Dermatologii recomandă ca toti copiii - indiferent de tonul pielii lor - să poarte protectie solara cu un FPS de 30 sau mai mare. Deși pielea întunecată are mai multă protecție datorită melaninei totuşi nu trebuie neglijată protecţia cu cremă. Copiii cu pielea întunecată pot avea și arsuri dureroase.

 

Pentru produse care vă protejează pielea sumneavoastra şi pe a copiilor dumneavoastră va recomandăm:

https://www.acomarket.ro/cosmetica-ingrijire/corp/produse-protectie-solara