Lavanda,  esenţială pentru frumuseţea ta

Lavanda este folosită de foarte mult timp în tratamentele cu ceaiuri şi în industria de înfrumuseţare, mai exact în cosmetice.

Vorbind strict de înfrumuseţare şi industria cosmeticelor, din lavandă se extrage uleiul, acesta fiind folosit în cremele de faţă, cremele de corp, cremele de mâini, geluri de dus, şampoane etc.

Cosmeticele care conţin ulei natural de lavandă, sunt foarte beneficie pentru piele, cu precădere în tratamentul epidermei.

Dar haideţi să vedem cum ne poate ajuta lavanda şi uleiul de lavandă în procesul de îngrijire şi înfrumuseţare.

 

Crema cu ulei de lavandă:

Beneficii:

Crema cu ulei de lavandă este hidratantă şi dacă este naturală, produce o barieră între pielea iritată şi mediul poluant din jur. Este perfectă pentru obrajii înroşiţi, coate cu piele îmbătrânită, perfectă pentru buze, pentru regenerarea celulară a pielii, pentru îndepărtarea ridurilor, benefică pentru zonele obosite din spatele genunchilor, benefică pentru glezne şi degete, mai ales cele afectate de dermatită sau iritaţii, este benefică şi pentru o relaxare profundă a pielii întregului corp.

Înainte de a folosi cremele pe bază de lavandă este bine să vedeţi dacă sunteţi alergic şi dacă vă iritaţi. Verificaţi acest lucru pe o zonă a pielii aplicând puţină cremă şi lăsaţi 24 h. Dacă nu vă iritaţi, atunci înseamnă că sunteţi prieteni cu lavanda.

Şamponul cu lavandă

Beneficii:

Se foloseşte cu success în tratarea mătreţii şi împotriva căderii părului. Pe lângă aceste beneficii lasă părul foarte curat şi frumos mirositor.

 

Gel de dus cu lavandă

Beneficii:

Lasă pielea curată, o relaxează în profunzime, îndepărtând cu succes impurităţile din porii pielii. În plus lasă un miros de lungă durată care vă ajută să aveţi un moment de relaxare îndelungat.

 

Săpunul solid cu lavandă

Folosit săpunul solid natural, lavanda pe lângă beneficiile amintite mai sus, exfoliază blând pielea datorită florilor din compoziţia săpunului, în acelaşi timp tonifiind-o.

 

Aşadar, orice produs ai folosi, lavanda nu este un ingredient care te va dezamăgi. Pentru proprietăţile ei, merită din plin să ai măcar un produs cu ulei de lavandă, măcar pentru faptul că are prorietatea de a relaxa.

 

Cum te mai poţi folosi de proprietăţile  lavandei?

 

-           Dacă ai flori, le poţi pune în săculeţi, aceştia putând fi aşezaţi între hainele şi lenjeriile din şifonier. Vei fi surprins de mirosul frumos din hainele tale şi de faptul că nu vei mai avea probleme cu moliile!

-           Uleiul de lavandă îl poţi pune în cadă cu apă fierbinte. 7-10 picături sunt suficiente pentru a avea parte de un răsfăţ benefic pentru corp şi minte.

-           Pune floare de lavandă în interiorul pernelor. Vei dormi mult mai bine.

-           Pune flori de lavandă în automobil. Interiorul va miroşi a proaspăt.

-           Pune uleiul în dispozitivul pentru aromaterapie.

-           Pune ulei în candelele fără miros. Acestea vor degaja miros de lavandă relaxant.

-           Pune câteva picături de ulei de lavandă în balsamul pentru rufe sau în detergentul de rufe. Vei împrospăta totul pentru un timp mult mai mare.

-           Pune ulei într-un recipient cu pulverizator. Îţi vei face în acest fel un odorizant de cameră!

Produse recomandate:

Sampon Johnson's Baby Lavanda 300 ml

Sapun solid parfumat cu lavanda Rubis 4 x 125gr

Spray odorizant Glade lavanda 300 ml

Odorizant betisoare Areon Home Perfume lavanda 85 ml

Detergent de vase Sano Spark lavanda 1L

Sampon Dalin lavanda si musetel 200 ml