Pentru majoritatea dintre noi, praful reprezintă cu adevărat o problemă! Cu toate că facem curat, cu toate că aspirăm şi folosim tot felul de soluţii, praful tot se depunde peste ceea ce avem în casă! Nu este cazul să dai vina pe soluţiile de curăţat, pe aspirator sau pe tine. Iată ce poţi face pentru a preveni şi mai mult depunerile de praf!

1.            Aspiră de cel puţin 2-3 ori pe săptămână. Chiar dacă ţi se pare o corvoadă sau zici că nu ai timp, mai bine este să aloci 5 minute procesului de aspirare, decât să inspiri praful depus. După ce aspiri, şterge praful. Ştiu, pare mult, însă mai bine aşa, decât să ai riscul de a te îmbolnăvi.

2.            Nu intra încălţat pe covor! Dacă uiţi să te descalţi sau ai pur şi simplu acest obicei, nu uita că ceea ce calci afară aduci în casă şi unul din depozitarele cele mai mari de praf este chiar covorul din încăperea unde păşeşti. Dacă totuşi nu vrei să renunţi la acest obicei, o soluţie de a scapă de praf este să-l duci regulat la spălat sau să-l aspiri tu cu un spirator pe baza de apă.

3.            Schimbă din când în când păturile de pe canapea, cu unele noi sau le poţi spală foarte bine. Şi în coverturi/pături se adună mult praf rezultat de la noi, adus de afară sau de la animale sau de la alte resturi.

4.            În cazul în care foloseşti saltele de pat, odată la 3-5 ani le poţi schimba sau le poţi duce la o spălătorie profesionistă pentru a le împrospăta.

5.            Biblioteca depozitează multe cărţi pe care praful se aşează. Foloseşte aspiratorul de mâna sau cel mare şi cu grijă aspiră. Vei îndepărta o bună sursă de praf din acest loc.

6.            Aerisiţi cât puteţi de mult încăperile, cu precădere atunci când nu mai este mult trafic şi în general când totul se linişteşte. Seară este un timp bun sau după ploaie, chiar şi în timpul ei dacă nu există şansa să vă udaţi prin casă.  

7.            Spălaţi husele şi pernele pe care dormiţi. Şi aceste obiecte sunt un depozitar de praf, de aceea este folositor din când în când să le băgaţi şi pe acestea la spălat!

8.            Când faceţi curat, folosiţi aspiratoare cu apă, umidificatoare şi spray-uri antistatice.

9.            Donaţi hainele vechi care nu vă mai trebuie, iar pe cele noi le puteţi duce la o curăţătorie profesionistă. După ce le curăţaţi le puteţi pune în saci de protecţie. În acest fel le feriţi de praf, iar acesta nu va pătrunde în ţesături.  

Suntem siguri că mai aveţi şi voi anumite trucuri. Folosiţi-le şi vă va fi mai bine. Nu uitaţi, praful poate provoca tot felul de boli respiratorii şi alergii care vă pot complica viaţa. Mai bine să preveniţi, decât să trataţi!

Vă recomandăm soluţiile noastre de curăţat, pe care le puteţi achiziţiona de pe magazinul nostru online acomarket.ro.