Cum să evitați/să vă protejați copiii de cele mai puternice raze solare din timpul zilei

În primul rând, căutați umbra când soarele este la cel mai înalt nivel și, prin urmare, cel mai puternic (de obicei de la 11 dimineața până la 16).

Dacă copiii se află la soare în acest timp, asigurați-vă că aplicați și reaplicați protecția solară protejată - chiar dacă ei doar se joacă în curte. Cele mai multe daune produse de soare au loc ca urmare a expunerii accidentale în timpul activităților de zi cu zi, nu neapărat atunci când se stă la la plajă.

Chiar și în zilele tulbure, reci sau înnorate, razele UV se deplasează prin nori și reflectă nisipul, apa și chiar betonul. Norii și poluarea nu filtrează razele UV și pot da un sentiment fals de protecție. Acest "soare invizibil" poate provoca arsuri neașteptate și leziuni ale pielii. Adesea, copiii nu sunt conștienți de faptul că dezvoltă o arsură la soare în zilele mai reci sau de vânt, deoarece temperatura sau briza îi mențin pielea sănătoasă la suprafață.

Asigurați-vă că, copiii dumneavostră nu folosesc niciodată pături de bronzare, chiar dacă se "pregătesc" pentru o excursie la un climat cald. Atât paturile de bronzat UVA cât și UVA / UVB produc arsuri solare. Și există un risc crescut de melanom la persoanele care au folosit bronzare înainte de vârsta de 35 de ani.

Una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja familia de soare este de a acoperi și de a proteja pielea de razele UV. Asigurați-vă că hainele vor elimina razele UV dăunătoare prin plasarea mâinii în haine și asigurându-vă că nu le puteți vedea prin ele.

Deoarece nou-născuții au pielea mai subțire și melanina subdezvoltată, pielea lor arde mai ușor decât cea a copiilor mai în vârstă. Cea mai bună protecție a copiilor sub vârsta de 6 luni este umbra, astfel încât aceștia ar trebui să fie ținuți în afara soarelui ori de câte ori este posibil.

Dacă bebelușul dumneavoastră este expus la soare, îmbrăcați-l în îmbrăcăminte care acoperă corpul, inclusiv cu pălării cu margini largi pentru a umple fața.

Utilizați o umbrelă pentru a crea umbră. Dacă bebelușul dvs. are o vârstă mai mică de 6 luni și prezintă încă zone mici de piele (cum ar fi fața) expuse la soare, puteți utiliza o cantitate mică de protecție solară cu un factor de protecție minimă SPF (factor de protecție solară) de 15 pe acele zone.

Chiar și copiii mai mari trebuie să fie protejați de soare. Pentru treburile de zi cu zi, adunați-vă împreună sub o umbrelă largă sau un cort de tip pop-up pentru vă juca.

Dacă nu este prea cald afară și nu vă face să vă simțiți  chiar mai inconfortabil, dumneavoastră și copiii  puteți să purtați cămași cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

Înainte de a vă deplasa la plajă sau la parc, apelați înainte locația unde veți sta pentru a afla dacă anumite zone oferă închirieri de umbrele, corturi și alte unelte de protecție împotriva soarelui. Dacă nu oferă închirieri de umbrele, corturi și alte unelte, rămâne să vă luaţi dumneavoastră din magazinele de specialitate.

Revenind la soluţiile care le avem mai uşor la îndemână, noi vă recomandăm cremele şi spray-urile pentru copii şi adulţi cu factor mai mare sau mai mic de protecţie împotriva UV:

https://www.acomarket.ro/crema-protectie-solara-gerovital-sun-spf-50-100-ml

https://www.acomarket.ro/lotiune-protectie-solara-pentru-copii-elmiplant-sun-spf-50