Curatarea corpului si a mainilor AcoMarket.ro

1. Faceți baie sau duș în fiecare zi folosind apă caldă și fierbinte. În plus față de eliminarea murdăriei și a uleiului care poate cauza acneea corpului, dușul sau îmbăierea o dată pe zi, vă ajută la spălarea bacteriilor care provoacă mirosul corpului. În timp ce apa foarte fierbinte ar trebui evitată deoarece usucă pielea, folosiți totuși apă mai caldă când curățați corpul decât ați face pe față pentru a ucide bacteriile.

2. Curățați corpul în duș sau baie în condiții de siguranță. Ca și în cazul curățării feței, este important ca mâinile și produsele pe care le folosiți pentru curățarea corpului să fie igienice. Săpunul și spălarea corpului sunt igienice, dar prosoapele, bureții sau pânzele de spălat  nu sunt. Asigurați-vă că fiecare membru din casa dvs. utilizează numai propriile produse și le spală sau le înlocuiește în mod regulat!

3. Exfoliați-vă corpul o dată pe săptămână, concentrându-vă pe zonele predispuse la acnee.  Deoarece pielea din corpul dvs. produce mai multă transpirație și ulei decât pielea de pe față, este posibil să doriți să investiți într-un scrub pentru a utiliza cel puțin o dată pe săptămână. Folosind o cârpă curată , focalizați mișcările delicate și circulare pe zone mai grase cum ar fi pieptul, gâtul și spatele.

Nu exfoliați prea mult deoarece acest lucru poate face ca acneea corpului să se agraveze și să vă irite pielea.

4. Îndepărtați apa de pe corp cu un prosop curat și aplicați loțiune. Pielea de pe corp este mai puțin delicată decât fața, dar este important să folosiți doar un prosop curat pentru a vă usca. Rămâneți în baia umedă și aburită și ștergeți cu prosopul până când sunteți doar puțin umed și aplicați apoi hidratant întregului corp înainte de a ieși. Aburul ajută la hidratarea de lungă durată, deoarece hidratantul se scufundă în porii în timp ce sunt încă deschiși.

Curățarea mâinilor

1. Spălați-vă bine mâinile și spălați-le des. Curățarea pielii de pe mâini de mai multe ori pe zi este extrem de importantă pentru sănătatea dumneavoastră și pentru sănătatea celorlalți. Germenii sunt peste tot și unii îi pot face pe oameni foarte bolnavi, deci este important să vă spălați mâinile adesea, dar mai ales:

După folosirea băii sau schimbarea scutecelor.

După ce ați fost afară.

Înainte și după vizitarea oricărei persoane bolnave.

După ce ți-ai suflat nasul sau ai tușit, mai ales dacă ești bolnav.

Înainte de a mânca, servi sau ajuta să pregătești masa.

Dacă mâinile arată murdare.

2. Folositi apă caldă și un săpun ușor. Puteți folosi un săpun antibacterian dacă preferați, dar săpunul regulat va funcționa la fel de bine. Doar asigurați-vă că utilizați săpun de fiecare dată când vă spălați mâinile! Clătirea cu apă ar putea face ca mâinile să pară curate, dar ele vor fi totuși acoperite de germeni.

3. Curățați toate suprafețele mâinilor. Pentru a curăța cu adevărat pielea de pe mâini, este important să ajungă săpunul pe ambele părți ale mâinilor, între degete, sub și în jurul unghiilor și până pe încheieturile mâinii. Ar trebui să faceți acest lucru timp de cel puțin 20 de secunde.

4. Se usucă cu un prosop curat sau cu un prosop  de hârtie. Dacă sunteți acasă sau  în casa unui prieten, asigurați-vă că prosopul este curat. Dacă utilizați o toaletă publică, folosiți prosopul de hârtie pentru a vă usca mâinile și apoi, folosind încă prosopul și nu mâna goală, deschideți ușa și aruncați prosopul în afara băii. Un număr șocant de oameni nu se spală pe mâini după ce folosesc baia, iar aceste mânere adună o grămadă de germeni.

5. Pielea de pe mâini poate să nu trebuiască să fie hidratată după fiecare spălare a mâinilor, dar ele pot fi crăpate la fel ca orice alt tip de piele post-curățare. Încercați să purtați în genată un mic tub de cremă  hidratantă specială pentru mâini, pentru a vă menține mâinile curate și moi.

Pentru o piele sănătoasă vă recomandăm produsele de pe magazinul nostru online www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=sapun+lichid

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=gel+de+dus

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=sapun+solid

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=servetele+umede

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=prosop+bucatarie