Avantajele detergenţilor în faţa săpunului de rufe

Având în vedere că mai există săpunul dedicat spălării rufelor, ne-am gândit să enumaram o serie de avantaje pe care le au detergenţii faţă de săpun.

În cele de mai jos veţi descoperi o serie de avantaje ale detergenţilor faţă de săpunul de rufe!

1. Detergenţii au o eficienţă mai mare în procesul de curăţare modem.  

2. În cazul spălării rufelor cu săpun, hainele rămân rigide şi gri. Cu un detergent modern fără săpun nu veţi avea aceste probleme. Ca urmare, hainele spălate cu detergent sunt mai moi şi mai pufoase – fiind în acelaşi timp mai curate.

3. Detergenţii au o eficientă mai mare faţă de acizi (graşi şi nu numai). Spală eficient chiar şi într-un mediu acid.

4. Detergenţii sunt solubili în apă rece. Deşi rufele de familie sunt de obicei spălate cu apă fierbinte, uneori este de dorit sau necesar să se spele în apă rece sau mai puţin caldă. Detergentul modern dizolvă rapid murdăria din material şi curaţă imediat hainele. Detergenţii funcţionează eficient chiar şi în apă tare (mai calcaroasă).

5. Dacă în cazul spălării cu săpun clătirea este obligatorie, în cazul unor detergenţi nu este nevoie de o clătire exagerată. Economisiţi în acest fel timp, energie şi bani.

6. Detergenţii formează uneori o cantitate mică de spumă in apa din ciclul de clătire al maşinii de spălat. Acest lucru nu face nici un rău. Pulverile pot fi formate uşor de la majoritatea detergenţilor la concentraţii foarte scăzute. Sunt uşor de spălat.

7. Soluţiile de detergent din ziua de azi au o acţiune de penetrare ridicată. Ei pătrund direct în fibrele unui articol de îmbrăcăminte şi elimină eficient mai multe tipuri de murdării/pete. Deoarece soluţia de detergent are o acţiune superioară faţă de cea a săpunului, aceasta penetrează în locuri care au devenit acoperite cu uleiuri, facilitând curăţarea în profunzime a materialului, într-un mod cât mai uşor.

8. Îndepărtarea rapidă a grăsimilor este o caracteristică foarte dorită, deoarece o mare parte din murdăria de pe haine este de natură grasă. Detergenţii, fiind agenţi de umezire foarte eficienţi, dispersează uleiul astfel încât să nu formeze granule în partea superioară a zonei de spălare. Detergenţii scad tensiunea superficială a apei şi îndepărtează mai uşor grăsimea.

9. Detergenţii moderni au mirosuri plăcute. Ei lasă în urmă un miros curat şi dulce,  nu un miros greu sau chimic. Un miros foarte uşor, plăcut, este remarcat atunci când hainele sunt călcate sau imediat după uscare.

10. Detergenţii sunt mai buni pentru spălarea specială, cum ar fi păturile şi ţesăturile fine. Se dizolvă uşor chiar şi în apă rece şi începe imediat să îndepărteze murdăria, fără a atăca ţesăturile delicate. (De recomandat este să se citească sfatul producătorului în ceea ce priveşte folosirea detergentului pentru anumite tipuri de materiale/ţesături).

11. Detergenţii se dizolvă instantaneu în toate gradele de temperatură şi duritate a apei. Majoritatea detergenţilor moderni oferă o garanţie a dizolvării imediate chiar şi în apa calcaroasă şi rece. Soluţia de spălare nu se simte granuloasă când se utilizează detergent modern. Nu există mărgele dizolvate pentru a se lipi de haine.

 

12. Detergenţii nu reacţionează cu apă calcaroasă la compuşii insolubili care provoacă adesea îngroşarea, rigidizarea îmbrăcămintei şi a lenjeriei de uz casnic.

13. Detergenţii nu înfundă pompele, canalele de scurgere şi ţevile maşinilor de spălat cu depuneri de săpun şi nici nu favorizează acumularea acestor depozite pe suprafeţele cu tuburi.

14. Puteţi spală şi vasele în detergenţi. Când spălaţi vasele în detergenţi, clătiţi-le rapid pentru a obţine o luminozitate strălucitoare.

Recomandarea noastră:

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=detergent+pudra