Circulă pe internet multe articole cu privire la codurile de culoare de pe tuburile pastelor de dinţi. Poate aţi observant şi dumnevoastră că tuburile în josul lor, acolo unde au fost lipite, au diferite coduri de culoare: verde, albastru, roşu şi negru.

După spusele multor autori de pe internet, aceste culori imprimate în josul tuburilor de pastă de dinţi ar arată în realitate calitatea pastelor de dinţi şi originea ingredientelor din care sunt fabricate: fie sunt naturale, fie sunt de natură chimicală!

Mergând şi mai departe cu documentarea, codurile de culori le-am putea traduce după cum urmează:

-              Culoarea verde: pastă fabricată din ingrediente naturale

-              Culoarea albastru: pastă realizată parţial cu ingrediente naturale, parţial cu ingredinete medicale.

-              Culoare roşu ar reprezenta ingredientele de natură naturală şi chimicală ale pastei rezultate.

-              Culoarea negru reprezintă pasta de dinţi realizată total din ingrediente pur chimicale.

Totuşi, pentru că este foarte bine şi sănătos să nu cădem în capcana unor singure variante de înţelegere, conform altor surse (hoax-slayer.com), semnificaţia culorilor ar avea cu totul alt sens.

Astăzi, în procesul de producţie folosim maşinării din ce în ce mai sofisticate, dotate cu anumiţi ochi cu senzori foarte sensibili şi atenţi, care răspund şi acţionează datorită unor însemne care le ajută să citească o anumită comandă! Tocmai aceste culori ajută maşinăria să citească tubul şi să-l lipească, făcând posibil ca ambalarea pastei  să fie cât mai bine realizată şi în siguranţă, astfel încât noi să ne bucurăm de un produc cât mai bun calitativ.

Nu încercăm să demontăm mituri, ci doar să aducem în faţă dumneavoastră informaţii corecte şi echilibrate, pentru ca dumneavoastră să alegeţi produsele în cunoştinţă de cauză. Dacă o să fiţi atenţi, veţi observa şi pe alte ambalaje aceste coduri de culoare. Au exact acelaşi scop!

Orice marcă de pastă de dinţi o alegeţi, faceţi acest lucru din mai multe motive: pentru că v-aţi obişnuit cu ea, pentru că va place gustul, cum vă îngrijeşte dantura, pentru că vă ajută într-o anumită problemă, pentru că e naturală, medicinală, recomandată de prieteni, medic, recomandată pentru copilaşi etc.

Important este că o luaţi pentru a vă păstra dantura frumoasă şi îngrijită, pentru a o avea sănătoasă. Asta contează cel mai mult!

Noi vă putem ajuta cu o gamă largă paste de dinţi fiecare cu specificul ei, fabricate de diferiţi producători, mai mult sau mai puţin cunoscuţi.

Vizitaţi magazinele noastre fizice sau cel online şi colegii nostri vă vor sfătui cel mai bine ce să alegeţi!

Toate bune!

Echipa Aco Market