Ce detergent sa alegem intre pudra, lichid si capsule?

Detergenții cu pulbere nu sunt sexy, dar apar în câteva zone-cheie. Sunt ușor mai ieftini decât lichidele și sunt mult mai puțin costisitoare decât capsulele. Ambalajele din carton sunt mai ecologice decât sticlele din plastic sau capsulele. Deși toti detergenții se degradează în timp, pulberile au o durată de depozitare mai mare decât lichidele.

Mai important, unele studii arată că pulberile depășesc lichidele. Ele pot fi deosebit de eficiente în manipularea petelor în aer liber, cum ar fi murdăria de sol, precum și petele de sânge.

Pulberile au mai multă tehnologie de albire decât . În pudră, se poate pune un înălbitor non-clor, dar care nu se poate pune în lichid, deoarece se degradează prea repede.

Pentru cei care concurează cu apa tare, pulberea poate fi cea mai bună alegere. Performanța tuturor formatelor de detergenți poate fi afectată de apă dură, dar, in functie de formula, pulberile tind sa fie afectate intr-o mai mica masura, deoarece aditivi care ajuta la gestionarea apei dure sunt mai usor si mai ieftin incorporat.

Desigur, pulberea are câteva dezavantaje. Trebuie să aveți grijă să nu udați cutia, pentru a evita coagularea.

Detergentul lichid

Lichidul este cel mai popular format de detergent, reprezentând 75% din totalul vânzărilor, dupa unele studii.

Detergenții lichizi sunt convenabili pentru petele de tratare la fața locului și fac o treabă excelentă cu uleiuri și unsori.

Dar detergentul lichid este mai scump decât pulberea. Deoarece apa este deja adăugată, detergenții lichizi sunt și mai grei. Aceasta înseamnă că transportul maritim presupune taxe de mediu mai mari.

Un alt neajuns: în detergenții lichizi, tehnologia de parfumare și luminozitate nu se amestecă - aroma se deteriorează în timp. În detergenții lichizi nu se poate ingloba tehnologia avansată de parfum și albire în același lichid.

Capsule sau pods

Capsulele cu detergent reprezintă un înlocuitor convenabil pentru bidoanele de lichid sau cutiile de detergent pulbere. Detergentul este concentrat într-un pachet compact, solubil în apă, care se dizolvă în spălare. Pur și simplu o aruncați în partea de jos a mașinii de spălat și apoi adăugați hainele în partea de sus.

Deși capsulele reprezintă doar 14% din piața globală, au depășit deja detergenții din pulbere după doar patru ani pe piață și reprezintă segmentul cel mai rapid în creștere al industriei. Sunt mai scumpe - cu aproximativ 50% mai mult, pe încărcătură decât detergentul praf sau lichid - dar factorul de confort nu poate fi negat.

Din nefericire, au si fost intrebuintati gresiti de anumiti actori ai unor familii. De catre cine? Deoarece copiii mici îi greșesc adesea intrebuintarea, fiind confundate cu bomboanele. După mai multe otrăviri accidentale, industria a răspuns cu modificări pentru a face capsulele mai puțin atractive pentru copii, introducant si mesaje de avertizarea ca ”A nu se lasa la indemana copiilor.”

Cu toate acestea, există multe avantaje pentru capsule.

Doza pre-măsurată oferă rezultate consecvente. Pentru persoanele cu dizabilități, cum ar fi artrita reumatoidă, capsulele sunt mai ușor de administrat decât recipientele grele de pulbere sau detergent lichid. Și pentru cei care călătoresc într-o spălătorie, sunt mult mai usor de transportat.

Spaţiul este iar un avantaj de luat în seamă. Faţă de detergentul lichid sau pudră, este pe cât se poate de clar că faceţi o economie de spaţiu.

Acestea fiind spuse, rămâne să hotărâţi dumneavoastră ce detergent alegeţi. Noi vi le punem la dispoziţie pe magazinul nostru online www.acomarket.ro

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=detergent+pudra

https://www.acomarket.ro/catalogsearch/result/?q=detergent+lichid